Home / Over ons
Be good for tomorrow

Be good
for tomorrow

Ons verhaal

BioGoodz wil een echte bijdrage leveren aan een schonere planeet door plastic producten te vervangen voor biologische duurzame producten die herbruikbaar zijn en/of gerecycled kunnen worden. Om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden worden onze producten zoveel mogelijk lokaal geproduceerd en ontwikkeld worden, de herbruikbare rietjes worden bijvoorbeeld volledig in Duitsland geproduceerd, dus zowel de grondstof en het eindproduct.

Ook voor onze verpakkingen geldt dat deze biologisch afbreekbaar zijn of volledig recyclebaar.

Om er een succes van te maken verwachten we ook van onze klanten dat ze onze producten, in dit geval de bio rietjes ook echt hergebruiken. Het kan, dus waarom niet!  U werkt mee aan een positieve bijdrage aan het milieu. Vermindering van de afvalbergen en minder plastic in oceaan en landschap. Oja, u bespaart door het hergebruik ook nog eens geld.

Op onze site vindt u verschillende tips over hoe u onze producten optimaal kunt hergebruiken.

Rietjes

Vanaf 3 juli 2021 zijn plastic rietjes verboden. Daarom is BioGoodz samen met haar producent op zoek gegaan naar een goed biologisch alternatief. Het meest gebruikte alternatief van dit moment zijn de papieren rietjes, maar deze hebben echter laten zien geen stabiele vervanger te zijn voor de plastic rietjes. Het papier kan loskomen en in je keel schieten als je erop zuigt. De papieren rietjes zijn zeker niet gebruiksvriendelijk. Ze worden tijdens het drinken namelijk slap en zijn niet herbruikbaar. Bovendien beïnvloeden ze de smaak. Maar nu is er een goed alternatief. De bio rietjes van BioGoodz, met de stevigheid van plastic rietjes en ook nog herbruikbaar. 

Materialen van onze bio rietjes

De voedselveilige herbruikbare bio rietjes van BioGoodz zijn gemaakt van een materiaal dat voornamelijk gebaseerd is op natuurlijke harsen, was, olie, cellulose en biologische additieven. Een weekmaker-vrij en ecologische grondstof die biologisch afbreekbaar is en zich omzet in de componenten CO2, water en biomassa.

De BIO-rietjes zijn biologisch afbreekbaar volgens de DIN EN 13432 norm en ze zijn ook gecertificeerd als thuis composteerbaar volgens de NF T51-800 norm door DIN CERTCO.

Onze missie

Mee helpen de planeet schoner te maken door duurzame herbruikbare producten op de markt te brengen en er aan meewerken dat deze dan ook zo gebruikt gaan worden.

Onze visie

Biogoodz BV streeft ernaar de wereld én de mensheid duurzamer te maken. Het doel is om mensen bewust te maken van biologische alternatieven, de herbruikbaarheid hiervan en de positieve bijdrage die een ieder kan bieden aan een beter milieu. Wij nemen dit serieus en verlangen dit ook van onze klanten.

BioGoodz herbruikbare bio rietjes

Herbruikbare bio rietjes zijn een alternatief voor wegwerp plastic rietjes en kunnen een positieve impact hebben op het milieu. Wegwerp plastic rietjes dragen bij aan de plasticvervuiling van de oceanen en hebben een negatieve impact op het milieu en dieren in het wild. Herbruikbare rietjes kunnen meerdere keren worden gebruikt en zijn vaak gemaakt van materialen zoals roestvrij staal, glas, bamboe of siliconen. Sommige mensen vinden dat herbruikbare drinkrietjes niet zo comfortabel zijn om te gebruiken als plastic rietjes. Bijvoorbeeld, sommige rietjes van metaal of bamboe kunnen te warm of te koud aanvoelen als ze worden gebruikt met warme of koude dranken.

Ook kunnen rietjes van metaal of glas soms ongewenste smaken overbrengen naar de drankjes.

De herbruikbare bio rietjes van BioGoodz hebben wel die gewenste drinkervaring en geven geen smaak af aan warme of koude dranken.

Het gebruik van herbruikbare drinkrietjes kan echter ook bepaalde uitdagingen met zich meebrengen. Er zijn verschillende initiatieven en campagnes om het gebruik van herbruikbare rietjes te bevorderen en het gebruik van wegwerp plastic rietjes te verminderen. Dit omvat wetgeving die het gebruik van wegwerp plastic rietjes verbiedt of beperkt.  Hoewel er nog best uitdagingen zijn bij het gebruik van herbruikbare rietjes, zijn ze een stap in de goede richting voor een duurzamere en milieuvriendelijke toekomst.

Wil je een gratis sample box ontvangen?

Je betaalt enkel de verzendkosten.

Voorbeeld sample box